В Україні продовжили встановлення газових лічильників до 2023 року

В Україні продовжили встановлення газових лічильників до 2023 року

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт, який продовжує до 1 січня 2023 року кінцеві терміни встановлення індивідуальних лічильників для населення, що використовує газ для приготування їжі.

Відповідний законопроєкт №4248-1 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу)" у другому читанні та в цілому підтримали 244 народних депутати, передає кореспондент Укрінформу.

Закон переглядає та продовжує кінцеві терміни встановлення індивідуальних лічильників для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується для приготування їжі, до 1 січня 2023 року. Раніше передбачалося, що кінцевий термін встановлення таких лічильників - 1 січня 2021 року.

Закон не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку, соціально-трудової сфери, прав осіб з інвалідністю, сфери наукової та науково-технічної діяльності.

Читайте також: Щоб досягти 100% обліку газу, необхідно ще 5 мільйонів лічильників - експерт

Кабінет Міністрів у тримісячний строк з дня набрання чинності цим законом має розробити і затвердити порядок компенсації понесених витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти, у розмірі середньозваженої вартості такого встановлення лічильників суб'єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою проєкту є виконання вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зокрема поліпшення організації роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу (для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується для приготування їжі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-