У МОЗ назвали вікові групи з найвищою COVID-смертністю та інфікуванням

У МОЗ назвали вікові групи з найвищою COVID-смертністю та інфікуванням

Укрінформ
Понад 50% смертей, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19, в Україні фіксуються серед пацієнтів віком старше 70 років.

Про на брифінгу в Укрінформі повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"В Україні більше 50% летальних випадків реєструється в групі 70+. А якщо ми додамо до цієї групи 10 років, тобто 60+, то це всі 82% летальних випадків, які відбуваються в Україні внаслідок інфікування коронавірусною хворобою", - сказав Ляшко.

За словами заступника міністра, наразі найчастіше інфікуються люди з вікової групи 50-59 років - 21% від усіх, хто захворів. На другому місці за частотою інфікування - вікова група 40-49 років.

Читайте також: Ляшко пояснив високу летальність серед пацієнтів на ШВЛ

"Але ми повинні розуміти, що найбільш критичне інфікування - це для людей старше 60 років", - зазначив Ляшко.

Він додав, що висока летальність серед пацієнтів, підключених до апарату штучної вентиляції легень, спричинена виснаженням організму хворого. Ляшко повідомив, що підключення хворого до апарату ШВЛ відбувається лише тоді, коли вичерпуються ресурси неінвазивної кисневої підтримки.

Читайте також: Рівень імунітету від коронавірусу в Україні зараз не перевищує 20%

"Це не є особливістю України, це є особливістю коронавірусної хвороби", - зазначив санлікар.

Він повідомив, що загалом по різних країнах помирає від 50% до 90% пацієнтів, підключених до апаратів ШВЛ.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи, померла 26 591 людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-