Ляшко пояснив високу летальність серед пацієнтів на ШВЛ

Ляшко пояснив високу летальність серед пацієнтів на ШВЛ

Укрінформ
Висока летальність серед пацієнтів на ШВЛ не є особливістю України, це є особливістю коронавірусної хвороби.

Про це під час брифінгу "Прогнози та аналіз ситуації з поширення COVID-19 в Україні. Хід кампанії з вакцинації" в Укрінформі повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“На початку цього тижня інформпростір сколихнула інформація про те, що багато людей, які хворіють на коронавірусну хворобу, потрапляють у відділення інтенсивної терапії і після того, як їх підключають до апаратів ШВЛ, досить велика кількість таких випадків завершується летальними наслідками. Потреба у штучній вентиляції легень наразі відбувається тільки у тих людей, коли ресурси респіраторної неінвазивної терапії вичерпано. Тобто спочатку людину при низькому насичені киснем підключають до кисневої терапії, після цього використовують такі апарати, як CPAP, але коли організм людини виснажується повністю, то людину підключають до апарату ШВЛ - це коли повністю штучна заміна дихальної функції. Тому такі високі цифри летальності, і це не є особливістю України, це є особливістю хвороби. Ці цифри від 50 до 90% по різних країнах, але це залежить від вибірки, кількості, як, хто оцінює”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Лікар розповів про роль ШВЛ у подоланні коронавірусу

Він додав, що в Україні більше 50% летальних випадків реєструється в групі 70+, якщо включити в цю групу пацієнтів віком 60+, то летальних випадків внаслідок інфікування коронавірусною хворобою серед цієї категорії буде 80%.

Зараз, за словами Ляшка, найчастіше COVID-19 інфікуються люди віком 50-59 років — 21% від усіх захворілих, на другом місці вікова група — 40-49 років. Найбільш критичним є інфікування людей старше 60 років.

Як повідомляв Укрінформ, Національна академія наук оприлюднила аналітичний звіт, згідно яким серед пацієнтів, які перебувають на апаратах штучної вентиляції легень, майже 90% летальних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-