Загрози в мережі: омбудсмен пропонує створити «дитячий» підрозділ кіберполіції

Загрози в мережі: омбудсмен пропонує створити «дитячий» підрозділ кіберполіції

Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дітей Микола Кулеба вважає, що у кіберполіції потрібно створити окремий підрозділ для відстежування потенційних загроз для дітей в інтернеті.

Про це він сказав під час пресконференції «Всесвітній день проти сексуальної експлуатації. Як захистити дитину», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам важливо сьогодні також говорити про створення відповідного «дитячого» підрозділу в кіберполіції», - сказав Кулеба.

Він уточнив, що такий підрозділ має відстежувати можливий небезпечний для дітей контент.

Читайте також: Влада Києва просить кіберполіцію посилити боротьбу з небезпечним для дітей інтернет-контентом

Кулеба розповів, що, за даними досліджень, 80% дітей зареєстровані в соціальних мережах, і серед них кожна четверта дитина розповіла, що отримувала запит, який стосується сексуального насильства і сексуальної експлуатації.

Дитячий омбудсмен зауважив, що хоча є певне обмеження доступу дітей до соцмереж з 13 років, але вони реєструються під різними акаунтами, дієвої верифікації немає.

За словами Кулеби, наразі держави шукають можливості для захисту дітей в інтернеті.

«Стосовно ТікТоку - десятки тисяч звернень, принаймні до мого офісу, від вчителів, від батьків, щодо заборони взагалі ТікТоку. Була буквально на минулому тижні інформація, що я нібито виступив за заборону ТікТоку - цього не було, але я порушував питання, що треба обговорити питання взагалі з такими мережами, як ТікТок, що робити, тому що це обов'язок держави захистити наших дітей від шкідливого контенту», - підкреслив уповноважений.

Читайте також: Важливо навчити дітей реагувати на загрози інтернету - Микола Кулеба

Він додав, що, наприклад, у мережі ТікТок надзвичайно багато контенту, який може підбурювати дітей і наражати їх небезпеку.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №3055 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської конвенції)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-