Е-копії документів можна буде передавати за QR-кодом

Е-копії документів можна буде передавати за QR-кодом

Відео
Укрінформ
У квітні Мінцифри презентують нову функцію у "Дії", за допомогою якої електронні копії документів можна буде передати за допомогою qr-коду.

Як передає Укрінформ, про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своїй онлайн-приймальні.

"У квітні також презентуємо можливість будь-якому бізнесу та людині створювати qr-код, через який можна буде отримати цифрові документи" - повідомив Федоров.

На думку віцепрем'єра, така функція значно спростить роботу багатьох бізнесів, але найбільше - готелів. Адже перевірка особи тепер займатиме лічені секунди.

Читайте також: Онлайн-прописку до кінця року запустять по всій країні

За його словами, функція працюватиме так: представники готелю (або іншого бізнесу) створять qr-код, який розмістять на ресепшені чи показуватимуть гостям при заселенні, а вони скануватимуть код за допомогою камери смартфону, тим самим передаючи електронні копії своїх документів на пошту готелю.

Читайте також: Мінцифри пропонує консультації для стартапів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 4 лютого у першому читанні підтримала законопроєкт, що дозволить користуватися цифровими паспортами нарівні з паперовими.

16 лютого уряд прирівняв цифрові посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспорту та автоцивілку в "Дії" до паперових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-