Україна стане першою країною у світі, що прирівняє цифрові паспорти до звичайних - Федоров

Україна стане першою країною у світі, що прирівняє цифрові паспорти до звичайних - Федоров

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна стане першою в світі державою, де цифровий паспорт юридично буде прирівняно до звичайного.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема зазначається, що Верховна Рада України 4 лютого у першому читанні підтримала законопроєкт, що дозволить користуватися цифровими паспортами нарівні з паперовими.

«Після прийняття необхідного закону у світі сформується бренд України як «цифрової держави» — ми станемо першою країною, що легалізує цифрові паспорти. Це також спростить внутрішні процеси із запуску нових цифрових продуктів», - зазначив Федоров.

Читайте також: Федоров каже, що інтеграція у цифровий ринок ЄС - пріоритет відомства

Зазначається, що у мобільному застосунку Дія доступні закордонний біометричний паспорт та iD-картка. Документи у мобільному застосунку Дія запроваджуються за принципом people-to-people. Щоб перевірити дійсність цифрового документа, не потрібні жодні додаткові пристрої. Зробити це можна за допомогою будь-якого смартфона, на якому встановлено Дію. Для цього потрібно навести камерою смартфона на QR-код цифрового документа. Це унікальний 3-хвилинний ідентифікатор, що дозволяє звірити цей документ з даними у відповідних реєстрах.

Повідомляється, що українці вже можуть користуватися цифровими паспортами для отримання відправлення на пошті, адміністративних, фінансових, банківських послуг тощо.

Читайте також: «Дія» святкує першу річницю: що приніс додаток та чого чекати у квітні

Зокрема, з цифровими паспортами можна віддалено відкрити банківський рахунок у деяких банках, а також подорожувати Україною потягом та літаком. Документи у Дії приймають вже 10 міжнародних аеропортів країни: «Бориспіль», «Київ», «Одеса», «Львів» імені Данила Галицького, «Харків», «Запоріжжя», «Миколаїв», «Івано-Франківськ», «Херсон» та «Дніпропетровськ».

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-