В Україні проведуть онлайн-фестиваль приготування борщу

В Україні проведуть онлайн-фестиваль приготування борщу

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики 5 березня проведе онлайн-презентацію приготування українського борщу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

«Борщ – українська страва. Це знаємо ми, та розуміє дедалі більше іноземців. Доказ цьому – рейтинги авторитетних міжнародних медіа. Робота над популяризацією асоціативного словосполучення – «борщ-Україна» триває. А для адептів сумнівних теорій в інформаційному полі готуємо залізний аргумент – подання українського борщу до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Саме тому 5 березня Міністерство культури та інформаційної політики разом із громадською організацією «Інститут культури України» за шефства Євгенія Клопотенка проведе онлайн-презетацію «Культура приготування українського борщу», - повідомив Ткаченко.

Читайте також: Борщ потрапив до рейтингу найсмачніших супів у світі від СNN

Він зазначив, що під час події буде зафіксований рекорд наймасовішого приготування нашої національної страви. За його словами, 25 учасників з усіх регіонів України зберуться разом, аби приготувати борщ за неповторним автентичним рецептом кожного. Процес приготування відбуватиметься одночасно за окремими робочими місцями із дотриманням карантинних норм.

Початок онлайн-фестивалю борщу 5 березня 2021 о 16:00.

Пряма трансляція буде доступна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики на початку жовтня рекомендувала відомству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини український борщ та ще 4 елементи. Це може стати першим випадком, коли до Національного переліку буде внесений загальноукраїнський елемент (борщ), а не регіональний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-