За місяць до завершення кампанії НАЗК отримало 23% декларацій

За місяць до завершення кампанії НАЗК отримало 23% декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) станом на 1 березня отримало 23% від загальної кількості декларацій, які очікує отримати цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

"Загалом подано 235 156 декларацій, які відображають дані щодо статків посадовця за минулий рік. Це близько 23% від загальної кількості декларацій, які НАЗК планує отримати у цьому році", - говориться у повідомленні.

Зокрема, від початку кампанії декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (реєстру декларацій), було подано 209 439 щорічних декларацій та 25 697 декларацій після звільнення за 2020 рік. При цьому найбільшу кількість декларацій до реєстру подали особи, які займають посади державної служби - 77 012 декларацій. Посадові особи юридичних осіб публічного права подали 24 029 декларацій, посадовці органів місцевого самоврядування - 20 283 декларації.

Читайте також: Брехня в деклараціях: Зеленський увів у дію рішення РНБО про посилення покарання

Також повідомляється, що від осіб, які займають посади з високим корупційним ризиком, надійшло 6300 щорічних декларацій за 2020 рік. Серед осіб, які займають відповідальне або особливо відповідальне становище, декларації подали 2 019 осіб.

НАЗК нагадує. що до закінчення кампанії декларування у 2021 році залишився 1 місяць.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 1 січня розпочалася кампанія декларування майна і доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-