В Україні зробили 3141 щеплення від коронавірусу

В Україні зробили 3141 щеплення від коронавірусу

Укрінформ
В Україні з початку вакцинації зробили щеплення від коронавірусу 3141 особі.

Укрінформ, про це свідчать дані інформаційного порталу МОЗ з питань вакцинації проти COVID-19.

"За минулі три доби в Україні проти COVID-19 щеплено 1803 особи. З них вакциновано 1 дозою – 1803 людини. Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено 3141 особа, всі вони отримали 1 дозу", - говориться у повідомленні.

Повідомляється, що найбільшу кількість щеплень за 26-28 лютого зробили у Миколаївській області – 170 щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії – у Черкаській області – 270 щеплень.

На Житомирщині у деяких медпрацівників, які отримали щеплення від коронавірусу вакциною Covishield, спостерігають незначне підвищення температури. Про це на брифінгу повідомив начальник відділу департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Як і в інших вакцин, у вакцин AstraZeneca, якою щеплюються наші медпрацівники, є побічні ефекти. Ми спостерігаємо у деяких осіб, які пройшли щеплення, незначне підвищення температури, що минає упродовж доби. Інших тяжких наслідків поки не зареєстровано і сподіваюся, що їх не буде зареєстровано», - зазначив Березовський.

Читайте також: Протягом року вакцинуватися від коронавірусу зможуть усі охочі - Шмигаль

Частина одеських медиків, які раніше дали згоду на щеплення від COVID-19, нині відмовились від вакцинації, мотивуючи це тим, що розраховували на щеплення вакциною Pfizer, а також неочікуваним підвищенням температури у третини вакцинованих колег після щеплення 25 лютого препаратом Covishield. Про це повідомила на апаратній нараді в міськраді директор департаменту охорони здоров'я Олена Якименко.

"25 лютого було вакциновано 60 медиків міської інфекційної лікарні та працівників невідкладної медичної допомоги. Наступного дня 22 вакцинованих поскаржились на підвищення температури - від 37,2 до 38,5 градусів - та погіршення самопочуття. 26 лютого схожа ситуація була в лікарні №5. Через це зроблено вакцинацію лише 27 працівникам лікарні із 67-и, що раніше дали згоду. Дехто з медиків пояснюють це тим, що розраховували на щеплення вакциною Pfizer", - зазначила Якименко.

За її словами, 1 березня щеплення препаратом Covishield роблять медикам лікарні №10, 2 березня - персоналу лікарні №1, 3 березня - пологового будинку №2, а 4 березня - працівникам 3-ї дитячої лікарні.

В Україні від початку вакцинації проти коронавірусу щеплення отримала 3141 людина. Усім була введена перша доза препарату Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca і виробленої на потужностях Serum Institute.

Читайте також: Епідеміолог пояснила, кому не варто робити щеплення від COVID-19

Як повідомлялося, 24 лютого 2021 року в Україні відбувся старт вакцинації проти COVID-19. За день до цього, 23 лютого, в Україну прибуло 500 тис. доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca і виробленої на потужностях Serum Institute. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-