Уряд готує документ щодо взаємодії з підсанкційними підприємствами - Аваков

Уряд готує документ щодо взаємодії з підсанкційними підприємствами - Аваков

Укрінформ
Українське законодавство вимагає доповнень, що стосуються взаємодії з підприємствами, які потрапили під санкції. Відповідний документ готується Кабінетом міністрів і найближчим часом буде поданий до парламенту.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується імплементації цих санкцій, ми дискутували про це в уряді, як це зробити, тому що у нас вперше деякі процедури відбуваються. Ми бачимо, що деякі організації, які взаємодіють з юридичними організаціями, які потрапили під санкції, не знають, як себе вести. Ми змушені з ними разом проводити роботу, вивчати документи, дивитися, як вони можуть вчинити, як розривати договори - на мовлення, на оренду, як виконувати рішення з точки зору прийняття сигналів на супутниках, як спілкуватися, якщо ці супутники належать не нашій державі, а іншій, а договори на нашій території й мовлення на нашу територію. На всі ці питання ми зараз шукаємо відповіді та намагаємося їх прописати у відповідному правовому полі», - сказав Аваков.

Читайте також: Аваков: МВС чітко виконуватиме рішення РНБО про санкції проти NewsOne, ZIK та «112 Україна»

За його словами, вранці наступного дня після прийняття рішення про санкції відбулося засідання уряду, присвячене цьому питанню.

«Можу сказати прямо, що ми бачимо в деяких ситуаціях зараз, коли закон залишає дуаль. І в цьому випадку, напевно, найближчим часом буде якесь звернення до парламенту для того, щоб ці питання врегулювати. Це стосується і взаємодії з підприємствами, які потрапили під санкції ... Тобто ці норми форс-мажорів та інших санкційних ситуацій мають бути прописані», - зазначив Аваков.

Читайте також: Указ про санкції щодо каналів Медведчука оскаржують у Верховному Суді

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne, Zik і їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії телеканалів.

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає рішення РНБО про санкції щодо телеканалів NewsOne, ZIK та «112» своєчасним і логічним. Міністерство направить в компанію Ютуб рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, "112 Україна" з проханням закрити їх сторінки.

Станом на ранок 3 лютого мовлення цих каналів припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-