На першому етапі від коронавірусу вакцинують 367 тисяч людей – Степанов

На першому етапі від коронавірусу вакцинують 367 тисяч людей – Степанов

Укрінформ
Перший етап вакцинації в Україні передбачає доступ до вакцини для 367 491 людини.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"На першому етапі вакцинують людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби та тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби. Перший етап передбачає доступ до вакцин, загальна кількість людей, яким ми будемо робити вакцинацію - 367 491 людина. Це всі люди у нас повністю верифіковані", - сказав Степанов.

Читайте також: Рада планує надати «зелене світло» прискореній реєстрації COVID-вакцин

Він зазначив, що вакцинують працівників мобільних бригад з вакцинації, медичних працівників, лікарів, середній медперсонал, який працює в закладах охорони здоров'я, що надають допомогу пр коронавірусі. Також вакцину отримають всі працівники лабораторій, які проводять дослідження на виявлення коронавірусу, працівники екстренної медичної допомоги, люди, які перебувають в спеціалізованих закладах, працівники цих закладів, а також військовослужбовці.

Міністр запевнив, що вакцинація в Україні розпочнеться в лютому цього року, як і планувалося.

Читайте також: Прем'єр Іспанії пообіцяв Зеленському сприяти в отриманні Україною COVID-вакцини

За його словами, вакцинація буде відбуватися виключно безпечними вакцинами, які будуть зареєстровані в Україні та які пройшли всі стадії клінічних випробувань. Він додав, що російської вакцини в Україні ніхто реєструвати не буде.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Кабінет Міністрів визначив британське закупівельне агентство Crown Agents оператором закупівлі вакцин від COVID-19 для України. Міністерство охорони здоров'я планує найближчим часом підписати договір зі ще одним постачальником вакцин від COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував, що на комерційному ринку легальна вакцина від коронавірусу з'явиться до літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-