Представник Варфоломія очолює літургію з нагоди завершення реставрації Андріївської церкви

Представник Варфоломія очолює літургію з нагоди завершення реставрації Андріївської церкви

Укрінформ
Екзархи Вселенського Патріарха в Україні 13 грудня звершують богослужіння в Андріївській церкві Києва, яку вперше відкриють після 11-річної реставрації.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі, що є в розпорядженні агентства.

У неділю 13 грудня о 9:00 в Андріївському храмі (Київ, Андріївський узвіз, 23) почалася урочиста Літургія, яку очолює особливий представник Вселенського Патріарха Варфоломія - митрополит Гальський Еммануїл (Адамакіс) у співслужінні Екзарха (посла) Вселенського Патріарха Варфоломія в Україні - єпископа Команського Михаїла (Аніщенка) з нагоди завершення 11-річної реставрації Андріївської церкви, яка тепер стане головним храмом Ставропігії, тобто представництва Вселенської Патріархії в Україні.

Близько 12:00 на сходах Андріївської церкви відбудеться брифінг представників Вселенської Патріархії: митрополита Гальський Еммануїла та єпископа Команського Михаїла, щодо роботи Ставропігії Вселенського Патріарха в Україні.

Урочисте богослужіння завершиться коротким концертом духовної музики у виконанні гурту «Хорея козацька» під керівництвом Тараса Компаніченка.

Читайте також: Епіфаній та представник Варфоломія відслужили літургію в Чернігові

Як повідомлялося, рішення про відновлення своєї ставропігії в Києві було прийнято Синодом Константинопольської православної церкви під головуванням патріарха Варфоломія 11 жовтня 2018 року.

Читайте також: Варфоломій вшанував пам’ять жертв Голодомору

18 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська», згідно з яким Андріївська церква передана в постійне і безоплатне користування Вселенському патріархату.

Читайте також: Варфоломій підтвердив візит до України у серпні 2021 року

11 січня 2019 року Ставропігію Вселенського Патріархату в Україні очолив архімандрит Михаїл (Аніщенко), а 8 листопада 2020 року він підвищений до сану єпископа з титулом - Команський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-