СБУ та КПІ підписали угоду про співпрацю

СБУ та КПІ підписали угоду про співпрацю

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України та Національний технічний університет «КПІ імені Ігоря Сікорського» уклали угоду про співпрацю. Відповідний документ підписали сьогодні Голова СБУ Іван Баканов і ректор університету Михайло Згуровський.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СБУ.

Мета угоди – налагодження більш ефективної взаємодії між СБУ та одним із провідних технічних вишів країни. Зокрема, мова йде про співробітництво у галузях освітньої, наукової та науково-технічної діяльності. Також можлива взаємодія щодо професійної підготовки спеціалістів, розробки та впровадження нових програмних продуктів для збору інформації щодо потенційних ризиків і загроз національній безпеці та її аналізу.

«Ми зацікавлені в постійному діалозі з академічними та науковими колами. Адже це дозволяє нам не лише залучати молодих і талановитих фахівців до роботи в СБУ, але й знаходити нові, сучасні підходи для покращення інформаційної безпеки нашої держави», - заявив голова СБУ.

Своєю чергою ректор НТТУ «КПІ» Михайло Згуровський зазначив, що університет налаштований на тривале співробітництво і готовий сприяти Службі в питаннях обробки даних та захисту інформаційної безпеки держави, з використанням сучасних підходів в роботі інформаційно-аналітичних центрів в тому числі.

Читайте також: Україна посіла 25 місце у міжнародному рейтингу кібербезпеки

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський анонсував створення української Агенції з оборонних технологій, подібній американській DARPA, з залученням Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки, Секції прикладних наук Національної академії наук та інших наукових закладів. До роботи Агенції може бути залучений один із наукових майданчиків у КПІ.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-