Іспит з іноземних мов знизив попит на навчання в магістратурі у 2020 році – COOP Україна

Іспит з іноземних мов знизив попит на навчання в магістратурі у 2020 році – COOP Україна

Укрінформ
У 2020 році серед українських студентів знизився попит на навчання в магістратурі через необхідність здавати єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Про це заявила директор Навчально-методичного центру «Укоопосвіта» (система COOP Україна) Лідія Войнаш, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт COOP Україна.

За її словами, в поточному році для отримання ступенів молодшого бакалавра, бакалавра і магістра з усіх спеціальностей і форм отримання освіти до вищих навчальних закладів, що входять до освітньої системи COOP Україна (5 закладів по всій країні), зараховано 2939 осіб, що на 2,4% менше порівняно з минулим роком.

Як пояснює Войнаш, студенти самі не хочуть отримувати більш високий рівень освіти. Цю тенденцію вона пов'язує зі змінами умов вступу до магістратури. «Раніше єдиний вступний іспит з іноземної мови стосувався окремих спеціальностей, тепер – переважної більшості, а наступного року за проектом умов прийому на всі спеціальності буде єдиний вступний іспит. Тому зменшується й кількість бажаючих вступати до магістратури», - зазначила директор Навчально-методичного центру «Укоопосвіта».

Читайте також: МОН оприлюднило для обговорення проєкт умов прийому до вишів у 2021 році

Однак, незважаючи на цю обставину й інші негативні чинники, такі як відсутність державного замовлення на підготовку фахівців у кооперативних навчальних закладах, відсутність фінансування загальноосвітньої підготовки за рахунок освітньої субвенції, зменшення кількості випускників шкіл, низька платоспроможність населення і пандемія, кооперативні навчальні заклади успішно провели вступну кампанію.

«Станом на початок листопада на навчання за всіма спеціальностями, освітніми та освітньо-професійними рівнями, формами отримання освіти зараховано 6686 осіб, на 7,5% більше, ніж в минулого року. Це без урахування того, що до й досі здійснюється прийом студентів на заочну форму здобуття освіти», - повідомила Войнаш.

Читайте також: На бакалаврат цьогоріч зарахували понад 51 тисячу вступників - список вишів

За її словами, порівняно з минулим роком збільшився набір студентів-бакалаврів за спеціальностями: економіка, менеджмент, філологія, туризм, готельно-ресторанна справа, маркетинг.

Як повідомляється, до освітньої системи COOP Україна входять Полтавський університет економіки та торгівлі, Львівський торгово-економічний університет, Вінницький кооперативний і Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститути, а також 20 коледжів по всій країні. Усі освітні установи забезпечують безперервну систему підготовки та підвищення кваліфікації фахівців для споживчої кооперації та різних галузей економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-