Споживання антибіотиків в Україні зросло в 3,5 раза - Степанов

Споживання антибіотиків в Україні зросло в 3,5 раза - Степанов

Укрінформ
Споживання антибіотиків в Україні зросло в 3,5 раза, але Міністерство охорони здоров'я співпрацює з вітчизняними виробниками для забезпечення потреб у таких ліках.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що стосується забезпеченості лікарськими засобами, особливо антибіотиками, - дійсно, в нас зросло споживання антибіотиків, якщо порівняти з минулим роком і цей самий період, то в три з половиною рази", - сказав Степанов.

Він додав, що фармвиробники України повністю забезпечені сировиною, і "якщо в якійсь із аптек зникли антибіотики, тобто не завезли, думаю, що це виключно поодинокі випадки".

Водночас міністр закликав українців не займатися самолікуванням і не купувати антибіотиків без призначення лікаря.

Коментуючи ситуацію, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що уряд ретельно відслідковує ситуацію стосовно забезпечення ліками, засобами індивідуального захисту, також співпрацює з українськими виробниками щодо їхніх планів виробництва.

"Ми тримаємо на контролі і управляємо цими процесами. Стосовно фактів відсутності в аптечних мережах окремих ліків - можливо, десь можуть бути перекоси між регіонами", - сказав глава уряду.

Читайте також: Українські науковці працюють над COVID-вакциною – Прем`єр

Як повідомлялося, 26 жовтня заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко заявив, що з початком пандемії коронавірусної хвороби показник застосування антибіотиків суттєво збільшився, водночас в Україну з Європи надходить менше цих лікарських засобів. Тому з метою недопущення дефіциту антибіотиків МОЗ тісно співпрацює із українськими фармвиробниками щодо визначення механізмів організації виробництва та забезпечення потреби населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-