Коронакриза підкреслила роль агентств новин - президент Євроальянсу інформагентств

Коронакриза підкреслила роль агентств новин - президент Євроальянсу інформагентств

Укрінформ
Осіння щорічна конференція Європейського Альянсу інформаційних агентств (EANA), яка не змогла відбутися у Києві через пандемію коронавірусу, а проходила в онлайн форматі з 17 вересня по 23 жовтня, підтвердила зростання ролі агентств новин.

Про це зазначається на сайті організації.

«На сьогодні інформаційні агентства є кровоносними судинами міжнародного потоку інформації більше ніж будь-коли. Криза COVID-19 підкреслила цю їхню роль, і водночас спричинила безпрецедентні виклики», - йдеться у заяві президента EANA та генерального директора dpa Пітера Кропша з нагоди завершення конференції, що мала назву «Коронакриза: зміни і шанси».

Одним із питань обговорення було переосмислення ролі інформаційних агентств у суспільстві протягом останніх кількох місяців. «Інформагентства вкотре довели, що вони здатні виступати головною опорою всієї екосистеми медіа. У ці складні часи агентства-члени Альянсу активізувалися і розвиваються у напрямі, що відповідає інтересам клієнтів, партнерів і суспільств у цілому з отримання достовірної, точної та перевіреної інформації», - наголосив генеральний секретар EANA Александру Йон Гібой.

У виступі на закритті конференції генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко висловив переконання у тому, що саме в такі моменти, як пандемія коронавірусу, відбуваються найістотніші, а іноді й історичні зміни у багатьох сферах. «Наше завдання, щоб вони стали історією нашого успіху», - зазначив він, додавши, що представники журналістської сфери більше за інших звикли до все зростаючих викликів.

Читайте також: Коронакриза може коштувати світу $28 трильйонів у наступні п'ять років - МВФ

До Європейського альянсу інформаційних агентств входять понад 30 провідних інформагентств із країн Європи. Україна представлена в Альянсі Українським національним агентством "Укрінформ".

Конференція Європейського альянсу інформаційних агентств мала відбутися у Києві, але через пандемію проводилася в онлайні - вперше за 64 роки існування організації.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-