Переможцем премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 став Василь Дяків

Переможцем премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 став Василь Дяків

Фото
Укрінформ
Учитель історії та громадянського суспільства з села Заліщики Тернопільської області Василь Дяків став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Як передає кореспондент Укрінформ, результати цьогорічної премії оголосили під час урочистої церемонії нагородження 3 жовтня у Києві.

Цьогоріч за головний приз - 250 тис. грн, а також поїздку на Global Education & Skills Forum nf інтерактивну панель EdPro змагалися десять фіналістів.

Так, до ТОП-10 четвертої премії Global Teacher Prize Ukraine ввійшли учитель астрономії та інформатики з села Чулаківка Херсонської області Іван Верещака, учителька фізичного виховання та хореографії з Києва Анна Домніч, учитель історії та громадянського суспільства з села Заліщики Тернопільської області Василь Дяків, учителька хімії з Хмельницького Наталія Зима, вчитель початкових класів із міста Кам'янського Дніпропетровської області Андрій Олійник, учителька англійської мови із Сум Вікторія Ломака, учитель інформатики з Одеси Олег Пустовойт, учителька англійської мови з Маріуполя Людмила Тоцина, вчитель інформатики з Житомира Микола Тарасюк і вчитель історії, громадянської освіти й етики з Благовіщенська Кіровоградської області Олександр Чучаєв.

Члени журі премії обрали їх із майже трьох тисяч учасників.

Global Teacher Prize Ukraine 2020 // Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Окрім того, українських учителів відзначили й у кількох спеціальних номінаціях із призами від партнерів. При цьому серед номінантів були не лише фіналісти Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Зокрема в номінації “Вибір українців” перемогу здобув Андрій Олійник із Кам'янського, який у якості призу отримав освітню подорож до однієї з іноземних країн.

“Видатним вчителем хімії” стала Наталія Зима з Хмельницького, отримавши заразом і грошову винагороду в 100 тис. грн.

У номінації “Учителем фізкультури” за версією громадської організації JuniorZ переміг учитель із села Судилків Хмельницької області Віталій Мушинський.

Найкращою у номінації “Реалізація мрії” стала вчителька з Яготина, завдяки якій у рідному місті з'явиться місце активного відпочинку — SkyPark.

У номінації “Вибір серцем” було обрано відразу двох переможців серед педагогів, які працюють із особливими дітьми. Так, першу премію (80 тис. грн) здобула Вікторія Щербакова з міста Кролевець Сумської області, а другу (30 тис. грн) — учитель української мови та літератури Олег Швед, який працює в “Охматдиті”.

Разом з тим у новій номінації “Учитель громадянської освіти”, яку започаткували в USAID/ENGAGE, перемогла вчителька з Києва Леся Юрчишин. В якості призу для неї стане поїздка на всесвітній економічний форму у Давосі в 2021 році.

Читайте також: Учителі формують майбутнє України - Шмигаль

А в своїй номінації “Учитель-новатор” корпорація Microsoft обрала вчителя з Хмельниччини Івана Верещаку, який відвідає міжнародний освітній форум.

Церемонія нагородження переможця відбулася на території Арки дружби народів у Києві. Кожен із фіналістів під'їжджав до облаштованих зали та сцени на мотоциклі.

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін, яка покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію заснувала в 2017 році громадська спілка «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Фото: pon.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-