Ткаченко доручив перевірити, чи

Ткаченко доручив перевірити, чи "ВКонтакте" справді змогла обійти блокування в Україні

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко дав доручення перевірити, чи відповідає дійсності інформація, що російська соціальна мережа "ВКонтакте" знайшла технічну можливість обходити блокування в Україні.

Про це він заявив під час пресконференції з нагоди 100 днів на посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проблема проникнення дезінформації, яка іде з "ВКонтакте" чи з російських телеканалів, дійсно вагома. Ми кілька разів зустрічалися в РНБО з цього приводу, є план заходів, сподіваюсь, що він буде реалізований. Стосовно "ВКонтакте" я попросив сьогодні, як тільки ми дізналися про цю інформацію, перевірити, чи насправді це реалістично, і що можна зробити, яке рішення потрібно ухвалити для того, щоб протидіяти цій історії", - сказав Ткаченко.

Водночас він наголосив, що зупинити навалу дезінформації з Росії лише заслонами навряд чи можливо. "Як би ми не ставили заслон, перемога в цій гібридній війні знаходиться в наших руках. Це не тільки якість інформації,.. а й медіаграмотність .. Тому що протидіяти цій навалі неможливо тільки заборонами. Її можна зупинити навчаючись і перевіряючи інформацію, яку вони надають" - вважає урядовець.

Читайте також: Рада завтра розгляне законопроєкт про 7% ПДВ на культурні послуги - Ткаченко

Як повідомлялося, російська соціальна мережа "ВКонтакте" на своїй офіційній сторінці для українських користувачів повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному додатку, завдяки чому ВК тепер можна користуватися "без обмежень".

У травні 2020 року Президент Володимир Зеленський продовжив заборону на російські соціальні мережі "Вконтакте" та "Однокласники" на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-