В ОП вимагають від поліції швидкого та повного розслідування побиття Балуха

В ОП вимагають від поліції швидкого та повного розслідування побиття Балуха

Укрінформ
Офіс Президента стурбований інформацією про побиття колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха та закликає поліцію швидко розслідувати злочин.

Про це йдеться у заяві ОП, опублікованій у Фейсбук.

"Офіс Президента вкрай стурбований інформацією про напад на колишнього політв'язня Володимира Балуха. Його жорстоко побили цієї ночі – фактично в річницю його звільнення з полону. Зламані рука та ключиця", - ідеться в повідомленні.

Зазначається також, що, за повідомленнями лікарів, загрози життю Балуха немає.

"Вимагаємо від Національної поліції швидкого та повного розслідування цього злочину. Наразі немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив. Але всі версії мають бути ретельно перевірені, зокрема політична", - підкреслили в ОП.

Водночас в Офісі глави держави наголосили, що вуличні напади із застосуванням сили в Україні останніми роками стали масштабним явищем.

"Злочинці відчули, що принцип невідворотності покарання не працює. Очікуємо від правоохоронців більш систематичної роботи для відновлення порядку на вулицях та превенції правопорушень", - відзначено в заяві ОП.

Читайте також: Балуху роблять операцію - Чийгоз

Як повідомляв Укрінформ, раніше режисер та колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов написав, що у ніч на вівторок побили експолітв'язня РФ, кримського активіста Володимира Балуха.

Столична поліція з’ясовує обставини правопорушення. Повідомляється, що зник мобільний телефон Балуха та його банківська картка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-