Зеленський - про Рош Га-Шана в Умані: Коронавірус вніс свої корективи

Зеленський - про Рош Га-Шана в Умані: Коронавірус вніс свої корективи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський упевнений, що всі розуміють неможливість святкування цього року Рош Га-Шана в Умані за традиційним сценарієм через коронавірус.

Про це він заявив у виступі на презентації Стратегії розвитку Черкащини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, цьогоріч поширення коронавірусу вносить свої корективи. Нещодавно у мене була зустріч з лідерами єврейських громад з усієї України і не тільки з України. Ми абсолютно солідарні у тому, що святкування Рош Га-Шана в Умані у цьому році не може відбутися за традиційним щорічним сценарієм задля безпеки, здоров’я та життя людей. Я впевнений, що всі це розуміють», - сказав Зеленський.

Він подякував усім за підтримку і розуміння у цій складній ситуації.

«Віримо, що зовсім скоро ми повернемося до звичайного життя, а Україна та Черкащина радо відкриє свої обійми усім своїм гостям», - зазначив глава держави.

Читайте також: Через сутичку з хасидами в Умані відкрили кримінальну справу

Як повідомляв Укрінформ, через небезпеку поширення коронавірусної інфекції Кабмін підтримав рішення, ініційоване МВС, про обмеження на відвідування іноземцями міста Умань Черкаської області під час цьогорічного святкування Рош га-Шана.

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масового паломництва послідовників його вчення. Восени на святкування юдейського Нового року сюди приїжджають 20-30 тис. прочан з різних країн. У 2020 році святкування Рош га-Шана припадає на 18-20 вересня.

26 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення закрити кордони для іноземних громадян з 00.00 29 серпня до 00.00 28 вересня.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-