В Україні здійснюється проєкт заохочення молоді з ТОТ вступати до українських вишів

В Україні здійснюється проєкт заохочення молоді з ТОТ вступати до українських вишів

Укрінформ
В Україні здійснюється проєкт, що має на меті заохотити молодіь з тимчасово непідконтрольних уряду територій вступати до українських вишів.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомили учасники проєкту «Доступність освіти для студентів з непідконтрольних уряду територій - підтримка державної гарячої лінії», що розпочався за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні».

«Ми розпочинаємо новий проєкт, мета якого - підвищення кількостi молоді з непідконтрольних уряду територій, які будуть більш орієнтовані на освітні можливості в Україні, їх мотивацію до вступу. В рамках проєкту передбачено проведення інформаційної кампанії 2020-2021, надання інституційної та технічної підтримки роботи урядової гарячої лінії, навчання освітян та консультантів контакт-центру, а також просування інформації щодо спрощеної процедури вступу до вишів України та про освітню реформу», - розповіла Ірина Жданова - виконавча директорка ГО «Фонд «Відкрита політика», засновниця Наукового ліцею імені Клима Чурюмова.

Читайте також: Вступну кампанію для абітурієнтів із ТОТ продовжили до жовтня

Як повідомляють організатори, проєкт сприятиме більш активному спілкуванню з молоддю з непідконтрольних уряду України територій, просуванню гарячої лінії та поширенню інформації щодо освітніх можливостей в Україні, зокрема дистанційної освіти, посиленню процесу інтеграції молоді з тимчасово окупованих територій.

Урядовий контактний центр Міністерства освіти та науки і ГО «Фонд «Відкрита політика» підписали меморандум про співпрацю у забезпеченні доступу та можливостей для залучення учнів і студентів з непідконтрольних територій до освітнього процесу в Україні. «На урядовій гарячій лінії з освіти надаються консультації жителям тимчасово непідконтрольних Україні територій, територій вздовж ліній розмежування та Криму щодо спрощеної процедури вступу через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», - сказала заступник директора з навчання, розвитку і мотивації персоналу державної гарячої лінії Маріанна Вільшинська.

Учасники проєкту нагадали, що цього року через коронавірус для абітурієнтів з ТОТ продовжили прийом документів на вступ до вишів до 23 жовтня, і вони не повинні проходити двотижневу епідемічну обсервацію. Спрощена процедура вступу також стосується абітурієнтів, які проживають на лінії зіткнення. Єдиною умовою є наявність повної загальної середньої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-