Сенцов — про вирок Кольченку: Ми що, вже живемо у Росії чи Білорусі?

Сенцов — про вирок Кольченку: Ми що, вже живемо у Росії чи Білорусі?

Укрінформ
Український режисер і письменник, колишній в’язень Кремля Олег Сенцов обурений вироком Шевченківського суду Києва ексбранцю Росії Олександру Кольченку за участь в акцій біля посольства Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це Сенцов написав у Фейсбуці.

«Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі сьогодні присудили 40 годин виправних робіт. Я вчора пізно вночі повернувся додому і, мабуть, ще не прокинувся. Ми що, вже живемо у Росії чи у Білорусі?» - зазначив Сенцов.

Його також обурило те, що на відкритий суд не пустили пресу, а «міліцейські» протоколи, «не відповідають дійсності, зафіксованій на відео».

Сенцов зауважив, що суддя «точно знала, кому виносить вирок».

«І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за спротив співробітникам міліції (це знов не помилка друку). Це гнила правоохоронна і судова система, яку ніхто не реформував та не планує реформувати, показує своє справжнє обличчя і вже не ховається», - вважає режисер.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому бранцю Кремля Олександру Кольченку, якого затримали 10 серпня на акції під посольством Білорусі в Києві, присудили 40 годин громадських робіт.

Читайте також: Кольченку, якого затримали під посольством Білорусі, присудили громадські роботи

Адвокат Кольченка Євгенія Закревська також повідомила, що має відбутися розгляд ще однієї справи - щодо злісної непокори правоохоронним органам.

Перше засідання у справі Кольченка відбулося у закритому режимі в кабінеті судді, представників ЗМІ на саме засідання не пропустили.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня поліцейські склали адміністративні протоколи на п'ятьох осіб у зв'язку з “порушенням правопорядку” біля посольства Білорусі у Києві.

За даними правоохоронців, під час акції біля посольства Республіки Білорусь група чоловіків порушувала правопорядок, а на вимогу працівників поліції припинити дії вони не реагували та поводились агресивно.

Напередодні активісти проводили під посольством акцію солідарності з білоруським народом. Сталися сутички між учасниками та поліцією, правоохоронці затримали кількох осіб.

Серед затриманих був колишній в’язень Кремля Олександр Кольченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-