Екскерівника Укравтодору затримали у Польщі

Екскерівника Укравтодору затримали у Польщі

Укрінформ
Центральне антикорупційне бюро Польщі (ЦАБ) затримало колишнього міністра транспорту Польщі, який пізніше очолював Державну службу автомобільних доріг України Славоміра Новака за корупцію та діяльність у злочинній організації.

Про це йдеться у пресрелізі польського відомства.

«Співробітники регіонального відділення ЦАБ у Гданську затримали трьох людей за підозрою у корупції та діяльності в рамках організованої злочинної групи», - йдеться у пресрелізі.

Як додали у відомстві, серед затриманих є ексміністр транспорту Польщі й екскерівник Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) Славомір Новак, колишній командир військової частини «GROM» № 2305 Даріуш Завадка та бізнесмен з Гданська Яцек П.

Затриманих доставлять у прокуратуру, де їм будуть висунуті офіційні обвинувачення.

Читайте також: На хабарях за два дні "погоріли" дев'ять посадовців

Зазначається, що розслідування проводиться спільно Центральним антикорупційним бюро Польщі, прокуратурою Варшави, Спеціальною антикорупційною прокуратурою України і Національним антикорупційним бюро України.

Як відомо, Славомір Новак очолював з 2011 до 2013 року Міністерство транспорту і водного господарства Польщі, а з 19 жовтня 2016 до 1 жовтня 2019 був в.о. голови «Укравтодору». В жовтні 2016 року він отримав громадянство України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-