Хорватія вимагатиме від українців тест на COVID-19 або 14-денну ізоляцію

Хорватія вимагатиме від українців тест на COVID-19 або 14-денну ізоляцію

Укрінформ
Хорватія прийняла рішення про обов'язкову 14-денну самоізоляцію для громадян, що прибули з третіх країн, зокрема з України.

Про це повідомив посол України в Хорватії Василь Кирилич у Twitter.

"В ніч на 11.07. Хорватія прийняла рішення про обов‘язковість 14-денної самоізоляції для громадян третіх країн, в т.ч. для України, які в‘їжджають до РХ", - написав він.

Дипломат додав, що за наявності тесту на коронавірус, зробленого не пізніше ніж 48 годин тому, самоізоляція не потрібна.

У Посольстві України в Хорватії поінформували, що Інститут охорони здоров'я Хорватії 10 липня прийняв рішення про те, що усі громадяни третіх країн, які мають підставу на в’їзд у країну з особистих невідкладних причин (наприклад, мають приватну власність в Хорватії) мусять пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Утім, її термін може бути скорочений, якщо особа через сім днів після прибуття власним коштом здасть ПЛР-тест на SARS-CoV-2 і його результат буде негативним.

Читайте також: Норвегія відкриває кордони для 26 країн Європи - України в списку немає

Водночас, особи, які їдуть у Хорватію з туристичною метою, або іншою діловою метою та заради навчання, можуть в’їхати без обов’язкової 14-денної самоізоляції за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, не давнішого за 48 годин (рахуючи від часу забору матеріалу для дослідження до прибуття на прикордонний перехід). У разі відсутності ПЛР-тесту для них є обов'язковою 14-денна самоізоляція.

Як повідомлялося, Європейський Союз з 1 липня дозволив в'їзд туристам з так званого "безпечного" списку, до якого увійшли 15 країн.

Водночас для громадян України, крім окремих категорій, в'їзд до ЄС поки залишається закритим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-