Укроборонпром остаточно виграв суд у російської компанії щодо холдингу “Артем”

Укроборонпром остаточно виграв суд у російської компанії щодо холдингу “Артем”

Укрінформ
Верховний Суд України поставив крапку у судовому спорі ДАХК "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", та російської компанії "Авіа-ФЕД-Сервіс"

Росыйська компаныя вимагала від українського виробника ракет сплатити кошти за 4 рішеннями Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті Російської Федерації,  повідомляє пресслужба концерну.

“2 липня 2020 року Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду відмовив у визнанні та виконанні третього арбітражного рішення МКАС при ТПП РФ про стягнення з ДАХК "Артем" грошових коштів на суму понад 115 тис. дол. США на користь російської компанії АТ "Авіа-ФЕД-Сервіс". Таким чином, завод "Артем" виграв у трьох з чотирьох справ за заявами "Авіа-ФЕД-Сервіс" про виконання на території України рішень МКАС при ТПП Російської Федерації про стягнення з ДАХК "Артем" коштів на загальну суму понад 2,7 млн дол. США”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ці кошти російська фірма намагалася стягнути з українського підприємства за договорами про поставку в Росію продукції військового призначення, укладеними ДАХК "Артем" у 2012-2014 роках. Виконання цих контрактів стало неможливим у зв’язку із російською агресією проти України та застосуванням до АТ "Авіа-ФЕД-Сервіс" персональних економічних санкцій через загрозу національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.

Читайте також: Проєкт щодо трансформації Укроборонпрому зареєструють у Раді найближчими днями

В Укроборонпромі нагадали, що 26 червня 2020 року Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду відмовила у визнанні та виконанні другого російського арбітражного рішення про стягнення з ДАХК "Артем" грошових коштів на суму понад 750 000 дол. США на користь російської компанії АТ "Авіа-ФЕД-Сервіс". Перше рішення на користь державного "Артему" Верховний суд виніс у лютому цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-