Україна з 1 червня відкриває пункти пропуску на словацькому кордоні

Україна з 1 червня відкриває пункти пропуску на словацькому кордоні

Укрінформ
Україна з 1 червня відкриває пункти пропуску на словацькому кордоні.

Про це повідомив у Facebook голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров.

"Ми відкриваємо пункти пропуску на кордоні зі Словаччиною.

У Чопському прикордонному загоні повідомили, що з 1 червня 1 год 01 хв ночі київського часу (00.01 середньоєвропейського) починають працювати такі КПП: Ужгород - Вишнє Нємецке - відкрито для легкового та вантажного автомобільного сполучення, перетин пішоходів і велосипедистів не дозволено; Малий Березний – Убля – у повному обсязі; Малі Селменці – Великі Селменці – у повному обсязі із 9.00 до 21.00 київського часу", - зазначив Петров.

Він також додав, що наданою словацькою стороною інформацією, на території країни продовжує діяти надзвичайна ситуація, пов’язана із COVID-19. Перетнути словацький кордон зможуть лише особи з дозволом на тривале перебування, транзит та особи, яким було надано дозвіл відповідним міністерством.

Читайте також: Угорщина поки не збирається поновлювати роботу пунктів пропуску - ДПСУ

Як повідомлялося, згідно з розпорядженням уряду, з 29 травня додатково (крім тих, що функціонували раніше) поновлена робота 66 пунктів пропуску різної категорії сполучення на державному кордоні з українського боку. Водночас пункти пропуску на кордоні з суміжними країнами можуть повноцінно функціонувати лише за умови відновлення пропуску з обидвох сторін.

Прикордонне відомство України направило листи та провело прикордонно-представницькі зустрічі з колегами з країн Євросоюзу та Молдови щодо відновлення пропуску осіб та транспорту з їхнього боку навпроти відкритих українських пунктів пропуску. Про готовність з 1 червня частково відновити роботу пунктів пропуску на кордоні з Україною повідомили словацька та молдовська сторони. Про нову дату поновлення роботи пунктів пропуску угорські прикордонники повідомлять згодом.

Читайте також: Держмитслужба пояснила черги на кордоні з Угорщиною

Уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Із 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, зокрема авіаційного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-