Зеленський про новий комплекс Охматдиту: Це - космос, такої лікарні в Європі немає

Зеленський про новий комплекс Охматдиту: Це - космос, такої лікарні в Європі немає

Укрінформ
У цьому році новий лікувально-діагностичний комплекс Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у Києві обов'язково буде зданий, і рівень цього комплексу навіть перевищить рівень європейських лікарень.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час пресконференції у середу, 20 квітня, присвяченої року його роботи на посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В цьому році обов'язково здамо Охматдит - і ви побачите рівень лікарні. Такої лікарні в Європі немає. Зараз Охматдит - це космос», - сказав він.

За його словами, такого рівня лікарні повинні бути в кожній області. «Цей космос повинен бути в кожній області - ми так повинні будувати", - сказав Зеленський.

Як повідомлялось, раніше, у квітні, Президент Володимир Зеленський у Facebook заявив, що відкриття нового корпусу лікарні "Охмадит" заплановано на 1 червня.

Будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» розпочалося 2011 року, але з 2013-го було зупинене. В 2016 році будівництво відновили. За рішенням Кабінету міністрів проєкт був розподілений на два пускові комплекси: 23,5 тис. кв. м та 43,5 тис. кв. м відповідно.

Читайте також: Розкрадання в "Охматдиті" на 30 мільйонів: НАБУ оголосило три підозри

Першу частину нового корпусу Охматдиту було відкрито у квітні 2019 року. Комплекс оснащений сучасним медичним обладнанням для прийому пацієнтів зі складними діагнозами. Очікується, що весь новий комплекс лікарні налічуватиме кілька блоків, у яких розміщуватимуться 10 сучасних хірургічних відділень, п’ять онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.

У грудні минулого року було розпочато завершальну хвилю будівництва Охматдиту за ініціативою Президента, уряду та за підтримки депутатів Верховної Ради, які виділили на це додаткове фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-