В Україну повернулися 170 моряків, які “застрягли” у німецькому порту через карантин

В Україну повернулися 170 моряків, які “застрягли” у німецькому порту через карантин

Укрінформ
Українські моряки, які через карантин були заблоковані на борту круїзного лайнера «Mein Schiff 3» у німецькому порту Куксхафен, сьогодні повернулися на Батьківщину.

Про це Укрінформу повідомили у Профспілці працівників морського транспорту України.

«Рейсом з Німеччини в Україну щойно повернулося 170 українських моряків з круїзного лайнера «Mein Schiff 3», які були заблоковані на борту судна в німецькому порту Куксхафен у зв’язку з карантином», - сказали у профспілці.

У галузевій профспілці поінформували, що до них звернувся інспектор Міжнародної федерації транспортників (ITF) в Німеччині Хамані Амаду. Він повідомив, що на борту круїзного лайнера «Mein Schiff 3» (IMO: 964173, прапор Мальти) компанії TUI Cruises перебувають 170 українських моряків, яким потрібна допомога з поверненням додому.

Читайте також: В Україну п’ятьма літаками евакуювали іще майже 800 громадян

Профспілка працівників морського транспорту України зв'язалася з німецькою профспілкою та представниками компанії TUI Cruises.

«Компанія організувала для моряків чартерний рейс до Києва, а оскільки серед членів екіпажу 167 моряків - одесити, додому вони вирушать на автобусах», - повідомили у профспілці.

Вона також поінформувала, що керівництво профспілки зв'язалося з автоперевізником, щоб проконтролювати організацію перевезення українців до Одеси. Окрім того, моряків проконсультували, що вони зможуть провести необхідний період ізоляції в домашніх умовах, скориставшись додатком «Дій вдома».

Профспілка працівників морського транспорту України (ПРМТУ) - найбільша національна галузева профспілка, єдина морська членська організація Міжнародної та Європейської федерацій транспортників (ITF і ETF) в нашій країні. ПРМТУ об'єднує сьогодні понад 80 тис. членів, з яких понад 50 тис. є українськими моряками, які працюють на міжнародних морських роботодавців.

Як уже повідомляв Укрінформ, сьогодні вдень з Нідерландів до України спецрейсом авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" вилетіло 159 українських моряків, які перебували на круїзних лайнерах. Загалом мова йде про десять таких лайнерів: Regal Princess, Emerald Princess, Caribbean Princess, Island Princess, Crown Princess, Sky Princess, Volendam, Veendam, Nieuw Amsterdam, Rotterdam.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-