Корупційний скандал в Укроборонпромі: САП вручила вже п'яту підозру

Корупційний скандал в Укроборонпромі: САП вручила вже п'яту підозру

Укрінформ
П’ятому учаснику злочинної схеми ухилення від сплати податків на суму 49,342 млн гривень - колишньому формальному директору ТОВ "Оптимумспецдеталь" - повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

«Заступником генерального прокурора - керівником САП повідомлено про підозру 5-му участнику злочинної схеми ухилення від сплати податків на суму 49,342 млн гривень та легалізації цих коштів - колишньому формальному директору ТОВ "Оптимумспецдеталь", - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що 29 квітня 2020 року було повідомлено про підозру 4-ом учасникам злочинної схеми.

Читайте також: Суд призначив керівнику "Оптимумспецдеталь" Жукову заставу в 5 мільйонів гривень

Під час досудового розслідування було встановлено, що у 2015 році двоє осіб, які фактично здійснювали керування товариством "Оптимумспецдеталь", розробили злочинну схему постачання комплектуючих для військової техніки до держпідприємств державного концерну "Укроборонпром" з ухиленням від сплати податків з таких операцій.

До реалізації злочинної схеми за гроші було залучено одного чоловіка, якого призначили на посаду і директора товариства, і бухгалтера, хоча жодних спецзнань у нього не було.

Фактичне здійснення бухгалтерської діяльності на підприємстві було покладено на бухгалтера одного із підконтрольних організаторам схеми підприємств.

Окрім того, було встановлено, що у злочинній змові була ще одна особа - ексдиректор ТОВ "Оптимумспецдеталь".

За даними САП, ця особа виконувала формальну роль директора "Оптимумспецдеталі", виконуючи всі вказівки організаторів злочину.

Дії ексдиректора кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.3 ст.209 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-