Президент – про травневі вихідні: Попереду вирішальний шторм

Президент – про травневі вихідні: Попереду вирішальний шторм

КАРАНТИН
Укрінформ
Збільшення кількості хворих відбувається саме там і тоді, коли люди поводяться легковажно, тому варто ще трохи потерпіти і залишитися на травневі свята вдома.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців.

"Погляньте на статистику: збільшення захворілих відбувається саме там, де люди повели себе легковажно: не дослухались на Пасху, порушили правила карантину, допустили масові скупчення. Але я радий, що більшість українців були дуже дисциплінованими і на Великдень, і під час поминальних днів.

Маємо розуміти, що наша країна поступово наближається до піку ситуації, попереду травневі вихідні, попереду вирішальний шторм, але я вірю, що ми витримаємо і пройдемо його разом. Святкуйте вдома і не забувайте, що пом'якшення карантину заплановано з 11 травня. У нас є чіткий поетапний план, за яким все поступово буде відкриватися. І обов'язково настане етап, коли бажані парки, кафе, кінотеатри та метро запрацюють. Але як швидко це станеться, залежить тільки від вас", - сказав Президент.

Насамкінець Президент нагадав, що до кінця карантину залишилося всього 10 днів, а також привітав з Міжнародним днем праці українців.

Читайте також: Україна швидко налагодила виробництво тестів і масок - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради в Офісі Президента повідомив, що Україна готується до поступового пом’якшення карантинних норм, детально опрацьовуючи всі етапи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-