В Україні на COVID-19 захворіли 1976 медиків, найбільше — на Буковині

В Україні на COVID-19 захворіли 1976 медиків, найбільше — на Буковині

Інфографіка
Укрінформ
В Україні на COVID-19 захворіло 1976 медпрацівників, найбільше в Чернівецькій області - 264 людини.

Про це в Facebook повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Підтверджено COVID-19 у 1 976 медиків станом на 29 квітня. Найбільше інфікованих медичних працівників у Чернівецькій області: 264 людини. Однак у співвідношенні до загальної кількості хворих в області лідирує Кіровоградська (36%), Вінницька (33%) та Волинська з Полтавською (по 28%) області", - йдеться у повідомленні.

Серед причин захворювання на COVID-19 серед медпрацівників в ЦГЗ називають відсутність чіткого плану дій медичного закладу; порушення визначеного маршруту пацієнта та стандартів ведення пацієнтів; недостатнє забезпечення медперсоналу необхідними засобами індивідуального захисту (ЗІЗ); неправильне користування засобами індивідуального захисту (ЗІЗ), їх зберігання та утилізації.

"Необхідність у ЗІЗ значно зростає, а ефективність їх використання знижується, якщо заклади не мають чіткого плану: консультування населення (“маршрутів” пацієнта); надання екстреної медичної допомоги; транспортування і госпіталізації; догляду за пацієнтами з підозрою чи підтвердженим COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Діагноз "коронавірусна хвороба" встановлюють лише після ПЛР-тестування - Степанов

У Центрі наголосили, що медичних працівників забезпечують ЗІЗ органи місцевого самоврядування та за рахунок централізованих закупівель або благодійної/гуманітарної допомоги. Це відбувається з урахуванням потреб, які формує керівництво лікувального закладу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 квітня в Україні підтверджено 9 866 випадків захворювання на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-