В Україні не планують відкривати платні тюрми - Мін'юст

В Україні не планують відкривати платні тюрми - Мін'юст

Укрінформ
Міністерство юстиції не має у планах впровадження платних тюрем в Україні.

Про це міністр юстиції Денис Малюська заявив в ефірі Радіо НВ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Платних тюрем у планах немає з різних причин. Практика платних тюрем - не СІЗО, а там, де утримуються люди, котрі отримали вироки, злочинці, така практика є в Британії, в США, - вона нам не надто подобається з двох причин», - розповів Малюська.

Читайте також: Уряд підтримав створення платних камер у СІЗО

Зокрема, за його словами, утримання в приватних тюрмах у Великій Британії та США є дешевшим, ніж в державних. «Тому що бізнес намагається заощадити, він більш ефективний, а держава менш ефективна, відповідно витрачає більше коштів. Для держави з’являться більше стимулів туди людей відправляти, тому що це недорого», - пояснив міністр юстиції.

Друга причина, за словами Малюськи, полягає в тому, що «з’являються якісь лобісти для того, щоб не допускати зменшення тюремного населення, бізнес, який інвестував у тюрми».

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 23 квітня Кабінет міністрів підтримав впровадження експериментального проєкту щодо платної послуги з надання поліпшених побутових умов та харчування особам, узятим під варту, у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-