Зеленському доповіли, що пожежу в Чорнобилі ліквідували, тління загасять за кілька днів

Зеленському доповіли, що пожежу в Чорнобилі ліквідували, тління загасять за кілька днів

Укрінформ
Державній службі України з надзвичайних ситуацій потрібно ще декілька днів, щоб загасити тління, яке залишилося після пожежі у Зоні відчуження Чорнобильської АЕС та навколо неї.

Про це розповів голова ДСНС Микола Чечоткін Президенту України Володимиру Зеленському на щоденній селекторній нараді, повідомляє пресслужба Глави держави.

«Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у Зоні відчуження зберігається у нормі й не підвищується», – наголосив Чечоткін.

На запитання Президента, коли саме зупиниться горіння у Зоні відчуження, він відповів, що пожежі вже немає.

Зеленському також доповіли, що напередодні, після 16-ї години, відбулося погіршення ситуації через шквальний вітер, тож вогонь було складно контролювати. Тому ДСНС скерувала більшу кількість техніки та особового складу на ліквідацію пожежі. Крім того, дощ допоміг вогнеборцям впоратися з ситуацією швидше.

Одночасно з гасінням пожежі на території Зони відчуження ДСНС не допустила перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об’єкти «Укриття», «Вектор», розподільчу електростанцію ЧАЕС та сховище з радіоактивними відходами, додав Чечоткін.

Читайте також: Фірсов: Пожежу під Чорнобилем загасили – дуже допоміг дощ

Національна поліція поінформувала, що напередодні поблизу двох осередків пожежі було затримано паліїв, проводяться слідчі дії. Одного громадянина України підозрюють у підпалі близько семи гектарів сухостою.

«Дуже радий, що Верховна Рада вчора проголосувала за підвищення штрафів за підпали, знищення лісів. Це швидка та правильна реакція влади на серйозні виклики. Попередні штрафи у декілька тисяч гривень були надто мізерним покаранням за такі серйозні злочини», – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 13 квітня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)», який підвищує штрафи за спалювання лісів та зелених насаджень у 20 разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-