Посол розповів про порятунок українців у Туреччині під час пандемії

Посол розповів про порятунок українців у Туреччині під час пандемії

Укрінформ
Українські дипломати, що працюють у консульствах та посольствах за кордоном у зв’язку з непростими ситуаціями, в яких опинилися громадяни України через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження, все частіше стикаються з необхідністю вирішення питань, що пов’язані з порятунком життя людей.

Про це в коментарі Укрінформу розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Один з прикладів - вирішували питання наших моряків, які на вітрильнику йшли з Хорватії до Одеси. Країни по маршруту відмовили їх прийняти й заправити. Турецька сторона таку змогу надала. На борту перебувало 9 громадян України й всі вони ризикували опинитися у морі без пального для подальшого руху. Дозаправку було здійснено в Чанаккале», - розповів Посол.

Окреме питання - складнощі, які виникли у громадян, що перебувають на лікуванні закордоном, і тих, хто вже повернувся після лікування додому й продовжує приймати препарати закордонного виробництва.

«У кінці березня виникла нагальна потреба передати зразки крові для аналізу на сумісництво для подальшої пересадки кісткового мозку громадянці України з Рівного, яка онкохвора й у важкому стані перебуває в Стамбулі. Передати вдалося останнім рейсом літака, який летів з України для подальшого повернення громадян з Туреччини. Генконсул України в Стамбулі організував доставку ліків, які потрібні нашим громадянам, що продовжують курс лікування, вживаючи препарати, які виробляються в Туреччині», - розповів Сибіга.

«У дечому це унікальний досвід. Доводиться виконувати нетипові завдання, коли дійсно від допомоги консулів залежить життя наших громадян. Кажу як є, без пафосу. Консули зараз вирішують такі питання, які далеко виходять за їхні службові обов’язки, фактично рятуючи життя людей», - додав Посол України в Туреччині.

Читайте також: Україна і Туреччина домовились про перетин кордону для вантажівок

Він подякував компаніям Ukrferry, SkyUP та «Турецьким авіалініям» за професіоналізм, сприяння й готовність допомагати громадянам України.

Як повідомлялося, вчора до України вирушив пором, на борту якого на Батьківщину повернулося 40 громадян України.

Станом на вечір 12 квітня у світі 1 812 745 випадків зараження коронавірусом. З них 112 248 пацієнтів померли, 415 254— одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-