Коронавірус виявили вже у всіх областях – Ляшко

Коронавірус виявили вже у всіх областях – Ляшко

Укрінформ
Випадки захворювання на пневмонію, викликану коронавірусом, вже зареєстровані у всіх областях України. На сьогодні лідером за кількістю хворих є Чернівецька область.

Про це на брифінгу 12 квітня розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Випадки підозри і зареєстрованих випадків вже є у всіх областях України. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Тернопільській області - 35 випадків, Чернівецькій – 23, Вінницькій – 23, м. Києві - 20, Волинь та Запорізька область - по 19 випадків. З початку епідемії лідером за кількістю випадків, зареєстрованих в абсолютних числах, є Чернівецька область - 432 випадки, м.Київ - 416 випадків, Івано-Франківськ – 291, Тернопіль - 243 випадки і Вінницька область - 174 випадки», - повідомив заступник міністра.

Ляшко також нагадав, що серед хворих переважають жінки – 54%, а серед усіх інфікованих 75% становлять особи віком від 30 до 69 років.

Заступник міністра також звернув увагу, що випадки смертей на сьогодні зареєстровані вже у 18 областях України.

«Випадки смертей, на жаль, зареєстровані вже у 18 областях України, і у віковій структурі померлих переважають особи віком 50 років і старше – 85,5%. Але вікова група 60+ становить 65% серед усіх, хто помер, маючи захворювання на коронавірусну хворобу», - розповів Ляшко.

Читайте також: Ляшко розповів, чим карантин допомагає медикам

Найбільшу кількість випадків смертей зареєстровано на сьогодні в Івано-Франківській області. Міністерство охорони здоров’я, за словами головного державного санітарного лікаря, вивчає причини такої статистики та про результати перевірки повідомить найближчими днями.

Станом на ранок 12 квітня в Україні підтверджено 2 777 випадків COVID-19. За попередню добу отримано 266 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-