Ляшко розповів, чим карантин допомагає медикам

Ляшко розповів, чим карантин допомагає медикам

Укрінформ
Запроваджені карантинні заходи дозволяють наразі системі охорони здоров'я України справлятися з навантаженнями, пов'язаними з кількістю хворих на коронавірус.

Про це заявив у неділю на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі запроваджені нами заходи показують, що така динаміка, в якій ми зараз йдемо щодо кількості випадків коронавірусної хвороби, а також інших пневмоній вірусного і бактеріального генезу, дозволяє системі охорони здоров'я України справлятися з навантаженням", - сказав Ляшко.

Відповідаючи на запитання, коли очікується пік епідемії в Україні, він заявив, що не хоче нікого вводити в оману з відчуттям безпеки, рівень захворюваності залежить винятково від самих українців.

"Коли ми ввели карантин, то передбачали, що власне на цей період очікувалось зростання і пік захворюваності на коронавірус. Ми ввели його завчасно, щоб попередити зростання кількості хворих, які можуть захворіти одночасно. Тому ми робимо все можливе, щоб пік епідемії був якомога менший і триваліший в часі з метою зменшення кількості людей, які потребуватимуть одночасного проведення реанімаційних заходів. Це нам дасть можливість зберегти життя українців і зменшити навантаження на систему охорони здоров'я, пройти епідемію коронавірусної хвороби", - підкреслив Ляшко.

За його словами, карантинні заходи були введені саме для зменшення випадків коронавірусної хвороби в Україні і на зменшення інших грипозних пневмоній.

Читайте також: У МОЗ озвучили дані про тих, хто одужав і помер від коронавірусу

Як повідомлялося, карантин в Україні було запроваджено 12 березня до 3 квітня. Згодом його продовжили до 24 квітня.

Станом на 12 квітня 2020 року в Україні підтверджено 2 777 випадків COVID-19. За попередню добу отримано 266 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 83 людини, з них 40 чоловіків та 43 жінки. Серед померлих переважають особи віком від 50 років (85,5%).

Загалом 89 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-