У яких країнах обов'язково треба носити захисні маски

У яких країнах обов'язково треба носити захисні маски

Інфографіка
Укрінформ
Масове носіння захисних засобів значно знижує ризик передачі вірусу повітряно-крапельним шляхом.

Про це написав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook, посилаючись на досвід азійських країн.

"З 6 квітня в громадських місцях дозволено з'являтися лише в масках або респіраторах. Щодня отримуємо багато запитань щодо того, для чого це потрібно? Приклад азійських країн демонструє, що масове носіння захисних засобів значно знижує ризик передачі вірусу повітряно-крапельним шляхом", - зазначив глава уряду.

За його словами, для східних країн носіння масок - це давно буденність, яка не потребує додаткових постанов, тоді як Захід лише починає усвідомлювати значущість цього атрибуту під час пандемії.

Як повідомляв Укрінформ, з 12 березня в Україні запровадили карантин у навчальних закладах та низку інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Згодом карантин продовжили до 24 квітня.

З 6 квітня в Україні посилено обмежувальні заходи: не можна перебувати в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно.

Читайте також: Facebook збиратиме дані про переміщення користувачів

Також заборонено переміщення групою більш як дві осіб, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності, спортивних та дитячих майданчиків.

Не можна перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-