Через коронавірус у світі зростає кількість випадків домашнього насильства

Через коронавірус у світі зростає кількість випадків домашнього насильства

Укрінформ
Через значні обмеження у пересуванні людей жертви домашнього насильства залишаються під одним дахом зі своїми кривдниками.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, зважаючи на те, що заходи карантину в країнах Європи стають більш жорсткими, благодійні організації та поліція підіймають тривогу через потенційний сплеск домашнього насильства у сім'ях. Перебуваючи вдома під одним дахом зі своїм кривдником, потенційні жертви стають більш вразливими.

"У неділю жінка зайшла до аптеки у французькому місті Нансі, одного з небагатьох громадських місць, досі відчинених після того, як в країні запровадили загальнодержавний карантин, щоб запобігти поширенню небезпечного вірусу. Але жінка прийшла туди не заради ліків; вона прийшла, щоб сказати фармацевту, що її партнер застосовує насильство до неї. Незабаром чоловіка жінки затримала поліція", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як надаватимуть субсидії під час карантину: уряд опублікував постанову

CNN інформує, що щоб допомогти жертвам сімейного насильства, уряди Франції та Іспанії запровадили нову схему допомоги постраждалим. Тепер жертви домашнього насильства повинні зайти до аптеки та попросити захисту, але якщо з якоїсь причини вони не можуть зробити це відкрито, жертви насильства повинні сказати кодове слово - "маска 19". Жінка з Нансі стала першою, хто скористався цією можливістю.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Крістофа Кастанера, після запровадження обмежувальних заходів через коронавірус число поліцейських втручань у випадки насильства в родинах збільшилося на 36%.

На тлі цього уряд Франції оголосив, що оплатить 20 тисяч ночей у готельних номерах для жертв домашнього насильства та відкриє тимчасові консультаційні центри у супермаркетах.

Як зазначає CNN з посиланням на наукові дослідження, сплески домашнього насильства фіксувалися під час економічної кризи 2008 року, а також коли відбувалися великі стихійні лиха і під час великих футбольних турнірів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-