Літак з тестами на коронавірус прибув до України

Літак з тестами на коронавірус прибув до України

Фото
Укрінформ
Літак ЗСУ Іл-76 доправив в аеропорт «Бориспіль» з китайського міста Гуанчжоу велику партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє сайт Президента України.

«Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19»,  - ідеться в повідомленні.

Літак з тестами на коронавірус прибув до України / Фото: ОП, Facebook

Як зазначається, після завершення дезінфекційних заходів санітарними службами літак почнуть розвантажувати. Медичні засоби, зокрема тести для ПЛР, уже в понеділок буде передано до лабораторій у кожен регіон України.

Читайте також: Нацгвардія під ранок почне розвозити тести по областях - Аваков

Експрес-тести, а також медичні маски спрямовуватимуться для першочергових потреб медиків, військовослужбовців, працівників поліції, Держприкордонслужби тощо.

Швидкі тести використовуватимуться бригадами екстреної допомоги для перевірки людей, у яких виявлена підвищена температура та є підозра на коронавірусну хворобу. У разі позитивного результату експрес-тесту лікарі мають узяти додатковий зразок для підтвердження в лабораторії за допомогою ПЛР-тесту.

Читайте також: Кулеба показав, як у Китаї вантажать для України засоби протидії коронавірусу

«Закупівля медичних засобів у Китаї відбулася на виконання домовленостей Президента України Володимира Зеленського та представників великого бізнесу. Процес доставки координували народні депутати від партії «Слуга народу» та урядовці», - вказується в повідомленні.

Це лише перша партія медичного вантажу з Китаю, зазначають в ОП. Цього тижня заплановано ще декілька рейсів.

Як повідомлялося, 20 березня військовий вантажний літак Іл-76 вилетів до Китаю по медичний вантаж, необхідний для боротьби з коронавірусною хворобою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-