Із Польщі поїздами сьогодні евакуювали 1150 українців

Із Польщі поїздами сьогодні евакуювали 1150 українців

Фото, відео
Укрінформ
На Львівщині прикордонники зустріли з Польщі два евакуаційні поїзди, що доставили українців, які через обмежувальні заходи у зв'язку з карантином не мали можливості самостійно перетнути кордон.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

«У Львівській області, на кордоні з Польщею, співробітники Держприкордонслужби з представниками санітарно-карантинного підрозділу зустрічають евакуаційні поїзди. Ними уже повернулось більш як 1150 наших співвітчизників», - йдеться у повідомленні.

Як нагадали в ДПСУ, відповідно до рішення уряду України пункти пропуску наразі тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автобусного сполучення, однак державні органи організовують спецрейси, якими з-за кордону повертаються українці, а до своїх країн - іноземці. Такі рейси уже активно здійснюються літаками, а відсьогодні і поїздами.

Перший такий поїзд прибув в пункт пропуску «Мостиська-залізнична станція» після 4-ї ранку 20 березня. Ним приїхало понад 750 українців та один іноземець, який має посвідку на проживання. Прикордонники та представники санітарно-карантинного підрозділу виміряли всім пасажирам температуру. Кожен прибулий підписав добровільну згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів, зазначили у прикордонному відомстві.

Крім того, після 7 ранку в пункт пропуску прибув ще один поїзд, яким приїхало майже 400 українців та теж один іноземець. Їх оформлення відбулося за таким самим механізмом.

При цьому в ДПСУ наголосити, що в усіх прибулих температура тіла була в межах норми, скарг на самопочуття не надходило.

З Польщі прибувають поїзди з українцями / Фото: dpsu.gov.ua

Читайте також: У неділю Windrose поверне українців із Софії до Києва

Як повідомлялося, станом на 18 березня 3,5 тис. українців зареєструвалися на сайті посольства Польща для повернення додому. Для них 20 березня організували потяги Перемишль-Київ, а також авіарейс Варшава-Київ 21 березня.

Станом на 20 березня у світі зареєстровано 245 829 випадків зараження коронавірусом, з них 88 441 особа одужала, 10 047 померли.

В Україні лабораторно підтвердили 26 випадків коронавірусу, з них 3 – летальні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-