Розпорядження про тимчасове закриття кордонів оскаржують у суді

Розпорядження про тимчасове закриття кордонів оскаржують у суді

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва просять скасувати розпорядження Кабінету міністрів України про тимчасове закриття пунктів пропуску через державний кордон до 3 квітня 2020.

Про це інформує пресслужба суду.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов щодо визнання протиправним та скасування розпорядження уряду в частині, що стосується тимчасового з 17 березня по 3 квітня 2020 року закриття пунктів пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного, автомобільного (для автобусів) сполучення», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, мова про п.1. розпорядження Кабінету міністрів України від 14 березня 2020 року №287-р про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Читайте також: Вчені розглядають дві ймовірні теорії походження Covid-19

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляв Укрінформ, з 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Зокрема, 14 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення.

Тимчасова заборона на в'їзд на територію України іноземних громадян почала діяти з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року та запроваджена до 3 квітня 2020 року. А з 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-