Більшість людей переносить коронавірус, як звичайне ГРВІ

Більшість людей переносить коронавірус, як звичайне ГРВІ

Інфографіка
Укрінформ
Більшість людей, інфікованих новим коронавірусом, переносять його як звичайний ГРВІ.

Про це у Facebook повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником.Так, Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює летальність від Covid-19 на рівні 3,4%. Але варто пам'ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків", - йдеться у повідомленні.

В ЦГЗ нагадали правила для убезпечення від інфікування: уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ (мінімальна дистанція — 1,5 метра), не торкатися обличчя, зокрема очей, носа та рота; термічно обробляти продукти; часто мити руки впродовж 20 — 40 секунд теплою водою з милом або обробляти долоні антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%.

Читайте також: В усіх чотирьох заражених коронавірусом буковинців температура у нормі

У разі появи перших симптомів ГРВІ необхідно невідкладно звернутися до свого сімейного лікаря.

У ЦГЗ наголосили, що медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 17 березня у світі зафіксовано 182 727 інфікованих осіб, з них тих, хто хворів Covid-19 і одужав, - 79 883, а тих, хто помер – 7 174.

В Україні 7 підтверджених випадків інфікування Covid-19, з них один летальний - на Житомирщині. У Чернівцях померла жінка, в якої підозрювали коронавірус, але факт захворювання не підтверджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-