Глава МОЗ Ємець поєднуватиме роботу в уряді з медичною практикою

Глава МОЗ Ємець поєднуватиме роботу в уряді з медичною практикою

Укрінформ
Новий міністр охорони здоров'я Ілля Ємець поєднуватиме роботу в Кабінеті міністрів України з медичною практикою.

Про це повідомив новопризначений прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 5 березня під час ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не відчуваю (своєї провини, що забрав у дітей лікаря з великої літери, - ред.). Тому що відразу ми домовилися, що Ілля Миколайович продовжить свою медичну практику і буде оперувати, суміщаючи посади, — закон це дозволяє, медична етика це дозволяє", - сказав Шмигаль.

Читайте також: РАДА ПРИЗНАЧИЛА НОВИЙ СКЛАД КАБМІНУ (СПИСОК)

Він підкреслив, що Ємець, як хірург, що практикує, доктор медичних наук, дитячий кардіохірург, який "ще вчора перед призначенням до обіду просив дати йому час, бо має операцію і стояв за операційним столом", як ніхто інший розуміє необхідність медичної реформи та "тих дрібничок, із яких складається важливе".

"У нас є спільне бачення і воно співпадає з тим моментом, який нас десь об'єднав у цьому уряді і ми будемо якраз продовжувати медичну реформу", - підкреслив прем'єр-міністр. 

Читайте також: Уряд планує продовжити та успішно завершити медреформу — Прем'єр

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня на позачерговому засіданні, скликаному на вимогу Президента, ВР відправила у відставку уряд Олексія Гончарука.

Водночас парламент призначив на посаду Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та затвердив склад нового уряду, в якому залишилися вакантними посади міністрів культури, освіти і науки, енергетики та вугільної промисловості та віцепрем'єр-міністра - міністра економіки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-