Кабмін спростив умови відкриття та роботи дитсадків

Кабмін спростив умови відкриття та роботи дитсадків

Укрінформ
Дошкільні заклади зможуть залучати компанії для забезпечення харчування і медичного обслуговування, а також наймати на роботу не лише педагогічних працівників.

Відповідні зміни до Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності ухвалив Кабмін, повідомляє Міністерство освіти і науки.

«Зміни дозволять розширювати мережу дитячих садочків та підвищувати доступ до дошкільної освіти. Стане простіше відкривати приватні дитсадки, залучати до навчальної роботи необхідних фахівців та забезпечувати дітей якісним харчуванням», – розповіла очільниця МОН Ганна Новосад.

Як зазначається, для започаткування діяльності у сфері дошкільної освіти не обов'язково мати власні харчоблоки, пральні та штатних медичних працівників. У такому разі відповідні послуги мають забезпечувати юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які мають право їх надавати. Це сприятиме відкриттю невеличких закладів дошкільної освіти у пристосованих приміщеннях.

Згідно зі змінами, дитячі садочки матимуть можливість залучати до роботи не лише педагогічних працівників, а й інших фізичних осіб, послуг яких потребуватиме заклад під час освітнього процесу. Це допоможе у виконанні варіативної складової навчання, яку заклад визначає з урахуванням особливостей регіону, індивідуальних запитів дітей або побажань батьків.

Читайте також: Вихованцям дитсадків читатимуть україномовну літературу перед сном

Такі особи повинні відповідати вимогам до педагогічних працівників, визначеним законами «Про освіту» та «Про дошкільну освіту»: мати високі моральні якості, вищу педагогічну освіту за відповідною спеціальністю та/або професійну кваліфікацію педагогічного працівника, забезпечувати результативність і якість роботи, перебувати у фізичному і психічному стані, що дозволяє виконувати професійні обов'язки.

Постанова Кабміну про зміни до Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності набере чинності через два місяці від дня її опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-