Презентація концепції нового телеканалу для тимчасово окупованих територій

Презентація концепції нового телеканалу для тимчасово окупованих територій

Відео
Укрінформ
Презентація концепції нового телеканалу для тимчасово окупованих територій розпочалася в Укрінформі.

Як повідомила в.о. генерального директора телеканалу UATV Юлія Островська на пресконференції, телеканал вже мовить у тестовому режимі.

“Вітаємо вас на презентації нового телеканалу “Дім”, який вже з 1 березня мовить у тестовому режимі”, - сказала вона.

За словами Островської, є низка соціологічних досліджень, результати яких показали, що на окупованих територіях близько 54% громадян взагалі не мають доступу до Українських телеканалів, 43% - не мають доступу до українських інтернет-сайтів. "Тому за 6 років домінування РФ на цих територіях в лідерах опинилися такі телеканали, як "Росія 1", НТВ, Росія 24 та Перший канал. І тільки на п'ятому місці виходить назва українського телеканалу”, - додала вона.

Островська зазначила, що новий телеканал дозволить глядачам почути правду про Україну.

Як уточнив заступник керівника Офісу Президента України Юрій Костюк, мовлення у тестовому режимі відбувається допоки не буде знайдено оптимальну модель. “Ми б хотіли із наступного тижня, якщо ми якраз знайдемо таку оптимальну модель, щоб нас не звинуватили в тому числі журналісти, що це не об'єктивні новини, бо новини висвітлюють позивну діяльність партії “Слуга народа”, чого ми не хочемо звичайно. Хочемо та плануємо десь із наступного тижня, але побачимо”, - сказав він.

Як повідомлялося, влада на базі каналу іномовлення UATV планує запустити канал, який мовитиме на окуповану територію українською та російською мовами. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зазначав, що це буде державний розважально-інформаційний канал, який мовитиме на окуповані території Донбасу. За його даними, телесигнал до 80% жителів окупованих територій можна доставити за три місяці.

Читайте також: Мовлення на окуповані території є пріоритетом для МКМС — Бородянський

У понеділок перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк повідомила про те, що 2 березня о 16:00 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує провести позачергове засідання, на якому розгляне питання про переоформлення ліцензій та тимчасових дозволів каналу UATV Мультимедійної платформи іномовлення України на новий канал для окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-