Вбивство Шеремета: обвинувачення вважають обгрунтованим 16% українців

Вбивство Шеремета: обвинувачення вважають обгрунтованим 16% українців

Дослідження
Укрінформ
Обвинувачення на адресу підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета вважають обґрунтованими 16% українців, у 17% опитаних обґрунтованість цих обвинувачень викликає сумніви, а 19% вважають їх необґрунтованими.

Про це йдеться у дослідженні "Оцінка громадянами діяльності влади, рівень довіри до соціальних інститутів та політиків, електоральні орієнтації громадян (лютий 2020 р.)", проведеному соціологічною службою Центру Разумкова.

"Оцінюючи хід судової справи, пов’язаної із звинуваченням групи осіб у вбивстві журналіста Павла Шеремета, 16% респондентів вважають ці звинувачення обґрунтованими (6% — цілком обґрунтованими, 10% — скоріше, обґрунтованими), у 17% опитаних обґрунтованість цих звинувачень викликає сумніви, а 19% вважають їх необґрунтованими. 16% респондентів відповіли, що їх це не цікавить, 32% зазначили, що вони не володіють достатньою інформацією або їм важко відповісти на це запитання", - йдеться у дослідженні.

Читайте також: Суд залишив під вартою Антоненка, підозрюваного у вбивстві Шеремета

Частіше вважають ці звинувачення обґрунтованими прихильники політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" (32%), тоді як 26% з-поміж них висловлюють сумніви в обґрунтованості цих звинувачень або вважають їх необґрунтованими. Серед прихильників партії "Слуга народу" - відповідно 21% і 28%, серед прихильників ВО "Батьківщина" - відповідно 18,5% і 45%, серед прихильників партії "Європейська солідарність" - відповідно 7% і 72,5%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомлялося, 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО. Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-