Коронавірус на лайнері Diamond Princess підхопив уже другий українець

Коронавірус на лайнері Diamond Princess підхопив уже другий українець

Укрінформ
Ще один українець член екіпажу лайнера Diamond Princess заразився на коронавірус.

Про це Укрінформу повідомили у Департаменті консульської служби МЗС

"МЗС Японії у робочому порядку підтверджує другий випадок інфікування громадянина України, члена екіпажу судна Diamond Princesse коронавірусом", - зазначили в департаменті.

У Центрі громадського здоров'я підтвердили другий випадок коронавірусу в українського громадянина.

"Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України. Наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кількість заражених коронавірусом на лайнері Diamond Princess зросла до 130

Зазначається, що наразі Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми.

Як повідомлялося, 5 лютого 2020 року Національний координатор з Міжнародних медико-санітарних правил у Японії повідомив Центр громадського здоров’я України про те, що Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії визначило спалах нового коронавірусу (2019-nCoV) на круїзному лайнері, який здійснює рейс без заходу у порти України.

Читайте також: Українців евакуюють з провінції Хубей спецрейсом 11 лютого

У повідомленні йшлося про те, що на цьому круїзному лайнері перебуває 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.

З 4 лютого Міністерство поставило судно на карантин тривалістю 14 днів і здійснює лабораторні дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком (439 осіб).

Фото: kyodonews.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-