Реванш режиму Януковича: родини героїв Небесної Сотні звернулися до Зеленського

Реванш режиму Януковича: родини героїв Небесної Сотні звернулися до Зеленського

Укрінформ
Представники родин Небесної Сотні звернулися до очільників України Володимира Зеленського, Дмитра Разумкова у зв'язку з ознаками антимайданівського реваншу, які вони бачать у заявах і діях представників режиму Януковича.

Текст заяви розміщено на сторінці ГО Родини "Небесної Сотні" у Facebook.

"Представники колишнього «Беркуту» та злочинного режиму Януковича вже не тільки не стидаються содіяного, а наважуються вимагати від української влади перегляду законодавства і проведення розслідування, спрямованого проти учасників Революції Гідності. Діячі режиму Януковича хизуються безкарністю, дозволяють собі погрози у бік «майданівців». Дедалі частіше в українському інформаційному просторі лунають тези, витворені російською пропагандою, про «переворот», про «громадянську війну»; зневажається українська мова, культура, історія." , - йдеться у зверненні.

Родичі героїв Небесної Сотні звинуватили нинішню владу в бездіяльності.

"Без жодного реагування з боку влади залишилося звернення від 24 січня цього року (зареєстровано в ДБР за № 1843-20 від 24.01.2020), у якому ми просили про організацію зустрічі керівництва держави із представниками родин Героїв Небесної Сотні, постраждалими та учасниками Революції Гідності. На цій зустрічі ми сподівались обговорити та почути позицію щодо наших вимог та питань", - зазначили представники родин.

Також вони б хотіли підняти питання щодо законності тимчасового виконання обов’язків директора ДБР Іриною Венедиктовою, та негайного скасування наказу про призначення першим заступником директора ДБР Олександра Бабікова.

Читайте також: Призначення Бабікова першим заступником директора ДБР оскаржили у суді

Як повідомлялося, 16 січня завершився конкурс на зайняття посад першого заступника та заступників директора ДБР.

Після опрацювання документів до участі у конкурсі було допущено 5 кандидатів на посаду першого заступника директора ДБР та 6 кандидатів на посади заступників.

При цьому конкурсна комісія ДБР не виявила у Олександра Бабікова, якого називають адвокатом президента-втікача Віктора Януковича, конфлікту інтересів для призначення заступником голови ДБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-