Процес очищення лісової галузі від корупціонерів розпочався - Гончарук

Процес очищення лісової галузі від корупціонерів розпочався - Гончарук

Укрінформ
За дорученням Прем'єр-міністра Олексія Гончарука у Держлісагентстві відбувається повний аудит діяльності, розпочався процес очищення галузі від корупціонерів.

Про це Гончарук написав у Telegram.

«Майже місяць тому я поставив новому керівнику Держлісагентства пріоритетне завдання - провести кадрові чистки у відомстві, залишивши лише порядних співробітників. За моїм дорученням у Держлісагентстві відбувається повний аудит діяльності, а найголовніше - розпочався процес вичищення галузі від корупціонерів. Звільнено керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу - численні скарги щодо нього підтвердилися, тож його звільнили в першу чергу серед обласних очільників», - зазначив керівник Кабміну.

За його словами, так само вражаючими виявилися результати перевірки ДП «Гутянське лісове господарство» на Харківщині, яке очолював Віктор Сиса (його вже також звільнено).

«Обсяги незаконних рубок на підприємстві оцінено в 32 млн державних збитків. Борги підприємства - 30 млн. Фіктивні відомості про ідеальний фінансовий стан та закупівля транспортних засобів без погодження з Держлісагентством», - повідомив прем'єр.

Читайте також: Гончарук доручив відсторонити головного лісівника Закарпаття

Усю цю інформацію передано до правоохоронних органів. Тепер вони мають провести повноцінне розслідування, а винні - понести відповідальність.

Гончарук наголосив: «Нагадую всім, що правила гри змінилися. Ми до всіх корупціонерів доберемося».

Очільник уряду також нагадав, що на початку лютого запущено процес торгівлі всією необробленою деревиною на електронних аукціонах - це забезпечує прозоре ціноутворення та виведення ринку з тіні.

Читайте також: Рада планує створити умови для проведення інвентаризації лісів

«До речі, ще восени ми запустили онлайн-реєстр заготівлі деревини та електронну мапу рубок! Відтепер кожен українець може ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок», - додав Гончарук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-