Стало відомо, скільки українців отримали статус біженця у Польщі

Стало відомо, скільки українців отримали статус біженця у Польщі

Статистика
Укрінформ
У 2019 році документи на отримання статусу біженця в Польщі подали 430 громадян України, клопотання 21 з них було задоволено.

Про це Укрінформу розповів речник Управління з питань іноземців Польщі Якуб Дудзяк.

“Торік, як приблизно і 2018 року, документи на отримання статусу біженця в Польщі подали 4,1 тис. осіб, з яких 2,7 тис. зробили це вперше. Загалом 272 особи відповідали умовам щодо надання їм статусу міжнародного захисту”,- повідомив Дудзяк.

За його словами, минулого року відмовлено у наданні статусу біженця 1,7 тис. особам, а щодо 2 тисяч розгляд справ припинено у зв’язку з їх виїздом за межі Польщі.

Найчастіше з відповідним запитом зверталися громадяни Росії – понад 2,6 тис. осіб, а також України – 430, Туреччини – 120, Таджикистану – 110 та Грузії – 90.

Читайте також: Торік до Польщі не пустили майже 60 тисяч українців

Умовам надання статусу міжнародного захисту торік відповідали 272 особи: громадяни РФ – 81, Туреччини – 49, Таджикистану – 29, України – 21, а також Ірану – 19. Крім того, ще 213 осіб отримали статус національного захисту з гуманітарних міркувань.

Серед тих, кому відмовлено у наданні статусу біженця, найбільше так само росіян - 960 осіб, а також українців (360) і таджиків (60).

Читайте також: Найчастіше українці їздять до Польщі та Росії — прикордонники

Як відомо, статус міжнародного захисту надається особі у тому разі, коли на батьківщині їй загрожує переслідування, що може призвести до втрати здоров’я чи до смерті.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-